Svinjski medaljončki v parmezanovi skorjici

Vsaj pri večini kuhinj, ki jih poznam je tako. Ali kako že rečejo, dokler ne poskusim leva, je zame kralj živali prašič. Čeprav kolikor se mi zdi, je danes redkeje zastopan v kuhinji, kot pa recimo kakšnih 10 let nazaj. Lažje v restavraciji dobiš račja prsa, gosja jetra, ličnico divjega prašiča, kot pa dobro staro rebrco. Sicer se pa sprašujem, če ne bo slogan kmalu preimenoval v kralj živali – puran ali celo kralj živali – tofu. No, kot bi rekel moj ati, njegova najljubša riba je svinjska ribica. Pa naj si bo tako. Svinjski file, pravzaprav.

Svinjski medaljončki v parmezanovi skorjici

1 svinjski file
Moka
Jajca
Drobtine
Parmezan
Sol
Olivno olje

File narežemo na prst debele kose in posolimo. Medaljončke vsakega posebej “pritisnemo” proti površini, da ga malo sploščimo, namesto, da bi ga potolkli s kladivom. Meso najprej pomokamo, ga namočimo v razžvrkljano jajce in ga damo v vrečko s parmezanom in drobtinami. Jaz uporabim kar manjšo vrečko za vlaganje, da je en krožnik manj za pomivat 😉 Vse skupaj položimo v vroče olje in pečemo približno 5 do 7 minut na vsaki strani. Pustimo, da se lepo zapeče, nato temperaturo zmanjšamo, da se meso speče še znotraj. Vzamemo ga iz ponve in ga damo na prtiček, da se olje odteče.

Zraven sem postregla malce drugačno krompirjevo solato.

Drugačna krompirjeva solata

4 krompirji
7 redkvic
Por
Polovica konzerve koruze
10 kislih kumaric
Majoneza
Gorčica
Sol
Poper

Krompir narežemo na kose in mu dodamo na četrtine narezano redkvico, por, kumarice in koruzo. Dodamo žličko gorčice in majoneze, ter zalijemo s kisom od kislih kumaric. Posolimo in popramo in solata je gotova.

Kraljica kašic

2 jabolki
Plazma keksi

Jabolka narežemo in jih kuhamo, dokler ne zavrejo. Pustimo še kakšno minutko in jih poberemo s kozice. Sok si shranimo, da ga lahko kasneje malčku ponudimo za piti. Jabolkom dodamo plazmo kekse. Jaz uporabim kar mleto plazmo. Kot bi rekla moja prijateljica, da si tisti, ki jo je izumil zasluži nobelovo nagrado…res nam dandanes že vse prinesejo k “zadnjim trem črkam”.
Zmešamo in postrežemo.

Dober tek!

Sestavine:
Postopek: